ingrediënten
4 tomaten
1 komkommer
2 rode paprika’s
1 stengel bleekselderij
2 uien
2 teentjes knoflook
200 gram verse roomkaas 0% vet
enkele takjes peterselie
enkele blaadjes basilicum
zout
peper
bereiding
Ontvel de tomaten door ze 30 seconden in kokend water te houden en onder de koude kraan af te spoelen. Het velletje laat nu makkelijk los.
Snijd de tomaten in blokjes.
Was de bleekselderij en snijd in stukjes. Was de paprika en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika in stukjes. Schil de komkommer.
Verwijder de zaadjes en snijd de komkommer in stukjes. Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze klein.
Maak de kruiden schoon.
Pureer de tomaten, de komkommer, de paprika, de bleekselderij, de knoflook en de ui met de verse roomkaas en de kruiden.
Voeg een beetje water toe tot er een gladde soep ontstaat van een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep voor het serveren tenminste een uur koelen.